leren-leren-methode
De praktijk biedt naast logopedische begeleiding ook de LEREN LEREN Methode aan. Alle logopedisten zijn een gecertificeerd ‘leren leren’ trainer. De LEREN LEREN Methode is een studievaardigheidsmethode voor kinderen in het BO, VO, MBO en HBO. De methode is gericht op het visueel leren van kinderen. In het onderwijs wordt leerstof veelal talig aangeboden. Kinderen denken van nature liever visueel (in beelden). De leerstof in het onderwijs is vaak niet het probleem, maar de manier van verwerken. De leren leren methode helpt kinderen om de manier van verwerken (het leren) leuker, sneller en effectiever te maken.

Wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat visueel leren niet alleen leuker is, maar ook betere resultaten geeft. De manier van werken sluit goed aan bij allerlei methoden en manieren van lesgeven. Het is een goede manier om kinderen te motiveren en succeservaringen te geven bij leren.

De LEREN LEREN Methode is speciaal ontwikkeld om studerende kinderen snel en effectief te leren leren met gebruik van eigen talenten. Bij omstandigheden als dyslexie, AD(H)D, ASS, HP en beelddenken is deze visuele manier van leren heel geschikt. De leren leren methode wordt individueel of in groepsverband aangeboden. Voor het BO bestaat de methode uit 8 sessies van 75 minuten. Voor het VO, MBO en HBO kan ervoor gekozen worden om de leren leren training in twee dagdelen te volgen.

De behandeling valt niet onder de vergoeding van de zorgverzekeraar.